Nyheter

eritreas flag

Eritrea: Svar på ofte stilte spørsmål

Justisdepartementets trusler om returavtale med Eritrea gjør at mange eritreiske asylsøkere nå frykter at tillatelsen skal bli tilbakekalt. Her har vi samlet en del tema vi ofte får spørsmål om fra eritreiske asylsøkere.
Illustrasjonsfoto: Darling Clementine/ byHands

NOAS’ nye rettshjelpsprosjekt

NOAS har utvidet sitt engasjement for asylsøkere. Basert på tidligere erfaring med bistand i asylsaker, har NOAS etablert en prosjektgruppe som velger ut spesielt egnede saker for rettslig prøving av UNEs vedtak.
Statsminister Erna Solberg lar statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet drive sin egen utenrikspolitikk og komme med signaler om at Norge ser en utvikling i Eritrea stikk i strid med FNs rapporter om undertrykkelsen i landet. På grunn av dette tør enslige mindreårige asylsøkere fra Eritrea ikke kontakte politiet for å søke beskyttelse i Norge. Foto: CF Wesenberg@kolonihaven.no/Høyre

Regjeringen skaper grunnløs frykt blant eritreere i Norge

Eritreere i Norge frykter konsekvensene av Justisdepartementets flørting med diktatur-regimet i Eritrea. Eritreere med opphold frykter at tillatelsen skal bli tilbakekalt og nyankomne, enslige mindreårige asylsøkere fra Eritrea tør ikke kontakte politiet for å søke om beskyttelse i Norge.
Justisminister Anders Anundsen vil presse irakere med utreiseplikt til retur, til tross for forverret sikkerhets- og humanitær situasjon i Irak. Foto: Børge Sandnes/Frp Media

Justis presser irakere til retur – tross forverret sikkerhetssituasjon

Personer fra Irak med utreiseplikt som returnerer etter 1. september vil få redusert støtte. NOAS mener dette er et svært uheldig signal.
RHD_hovedbilde

Ny forskriftsbestemmelse for tvangsutsendte barn

Den nye forskriftsbestemmelsen for familier som er tvangsutsendt fra Norge trådte i kraft mandag 15. juni. Ordningen innebærer at noen familier kan få saken sin vurdert på nytt.

Kontakt

phone-50 +47 22 36 56 60
  (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50 Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Tirsdag: Stengt
  Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Fredag: Stengt

Fullmaktskjema

soyouthinkyoucanstay.comtwitter-med  facebook-med