Nyheter

UDI-direktør Frode Forfang iverksetter Eritrea-dugnad i mars. Foto: UDI

Eritrea-dugnad i UDI

På grunn av regjeringens satsing på retursaker, må to tredjedeler av asylsøkerne som kommer til Norge nå vente minimum et halvt år på asylintervju. Eritreerne må vente lengst; hele ti måneder. Nå i mars gjennomfører UDI en dugnad for å få intervjuet 300 eritreere.
Mange kvinnelige asylsøkere bærer på skambelagte traumer og har vanskelig for å legge fram sin sak i første møte med norske myndigheter, skriver initiativtakerne til konferanse om utsatte kvinnelige asylsøkeres situasjon i åpent brev til politikere og forvaltning. Foto: Jannik Abel

Flere kvinner må få forklare seg i nemndmøte

Konferanse om kvinnelige asylsøkeres situasjon krever at flere asylsøkere må møte beslutningstagerne i Utlendingsnemnda (UNE) personlig. Det er nødvendig for å sikre god informasjonsinnhenting og best mulig troverdighetsvurdering. Særlig er dette viktig for kvinner som bærer på skambelagte traumer. 
invitasjon til Frokostseminar

Nasjonal dugnad for syriske flyktninger

Amnesty, CARE, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, NOAS, Norsk Folkehjelp, Redd Barna og Røde Kors inviterer til frokostseminar i Oslo 11. mars.
Det er den tvungne returen av familier og barn Afghanistan nå vurderer å stanse, og derfor ber om reforhandling av returavtalen, skriver Arne Strand, assisterende direktør ved Chr. Michelsens Institutt i Bergen

Hvorfor Afghanistan vil stanse tvangsretur

Regjeringen har forklart flere tvangsreturer til Afghanistan i fjor med at det «åpnet seg returmuligheter». På bakken ble situasjonen i Afghanistan bare forverret. Det er tre hovedårsaker til at afghanske myndigheter nå vil stanse tvangsreturer til landet.
velkommen Syria

Velkommen Syria!

Amnesty lanserer i dag underskriftskampanjen Velkommen Syria! Krigen i Syria har tvunget fire millioner på flukt. Ved å ønske sårbare flyktninger fra Syria velkommen, kan vi gi utsatte mennesker på flukt beskyttelse og trygghet.

Kontakt

phone-50 +47 22 36 56 60
  (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50 Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Tirsdag: Stengt
  Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
  Fredag: Stengt

Fullmaktskjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med