Nyheter

Illustrasjonsfoto: Skjermdump «Gjennom UDIs nåløye», NRK, 28.10.2014

Kvoteflyktninger fra Syria på NRK

7.desember publiserer NRK en nettdokumentar om kvoteflyktninger fra Syria som er kommet til Norge. Dokumentaren er en oppfølger av Brennpunkts «Gjennom UDIs nåløye» som fulgte syrerne fram til Norge. Dokumentaren er også en del av NRKs satsing på #MinFlukt.
norges_lover2

Ulovlig fengsling på MR-bloggen

I et innlegg på MR-bloggen tar Cecilia Sognnæs i NOAS opp den kritikkverdige norske praksisen med å straffe asylsøkere for innreise med falske dokumenter. Høyesterett slo i sommer fast at norsk praksis hadde vært for streng og at Norge hadde brutt flyktningkonvensjonen.
Evaluering infoprogram

Stor tillit til NOAS’ veiledning

En fersk evalueringsrapport fra Oxford Research viser at NOAS’ veiledningssamtaler med nyankomne asylsøkere fungerer etter hensikten. Søkerne har stor tillit til NOAS og klagesaksadvokater har tillit til NOAS’ informasjons- og veiledningsprogram.
enighet statsbudsjett2015

To millioner til rettshjelp i asylsaker!

NOAS er svært fornøyd med at KrF og Venstre har fått gjennomslag for at det gis midler til rettshjelp i asylsaker. I budsjettavtalen som ble undertegnet i dag er det bestemt at støtten økes fra null til to millioner.
Foto: 
Johannes Jansson, Norden.org. Opphavsrett: 
Creative Commons

Helsearbeidere reagerer på forskriften om helsehjelp til papirløse

Helsetjenestene trekkes inn i norske myndigheters innvandringsregulering i medisinske dilemmaer som hvorvidt barn eller voksne uten lovlig opphold i Norge skal få behandling eller ikke. Helsearbeidere mener de slik blir satt i en umulig situasjon.

Kontakt

+47 22 36 56 60
(Pressehenvendelser, se her)
Mandag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Tirsdag: Stengt
Onsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Torsdag: 9.30-12.00, 13.00-15.30
Fredag: Stengt

Fullmakt-skjema

bliklokere.no


NOAS i media


twitter-med  facebook-med