Nyheter

NOAS har mottatt avgjørelser i fire saker til utsendte barnefamilier vi representerer. Vi er svært bekymret for UNEs behandling av sakene, og mener UNEs praksis er strengere enn det regelverket tillater. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

UNE behandler de utsendte barna for strengt

Utlendingsnemnda (UNE) behandler sakene til de utsendte lengeværende barnefamiliene strengere enn regelverket gir grunnlag for. NOAS har mottatt fire avgjørelser i saker til familier vi representerer, og ser at UNE ikke foretar en skjønnsmessig vurdering av barnas tilknytning slik regelverket tilsier.
Ved utgangen av juli hadde UDI behandlet asylsøknadene til 525 enslige mindreårige asylsøkere. 87 prosent av dem fikk innvilget beskyttelse. Så når Jøran Kallmyr uttaler at «mange enslige mindreårige asylsøkere vil ende med å bli returnert», snakker han mot bedre vitende.

Kallmyr avgjør ikke asylsaker

Statssekretær Jøran Kallmyr kom i Klassekampen 12. august med feilaktig informasjon om enslige mindreårige asylsøkere. Han går langt i å ville avgjøre asylsakene til de steinkastende ungdommene på Lunner mottak. NOAS svarer på Kallmyrs påstander i Klassekampen. 
Illustrasjonsfoto: Politiets Utlendingsenhet

Kutt i returstøtten fra i IOM fra 1. september – hva betyr det for deg?

UDI informerer per brev og på plakater om endringer i returstøtten for dem som søker assistert retur med IOM. NOAS har mottatt mange henvendelser fra asylsøkere som lurer på hva denne informasjonen betyr for dem.
Vi er ikke alle som integrasjonsminister Inger Støjberg og resten av den danske regjeringen. Vi er mange som ønsker flyktninger varmt velkommen til Danmark, står det i en helsides annonse som mandag 10. august sto på trykk i den britiske avisa The Guardian.

Facebook-initiativ: Velkommen til Danmark

Et dansk Facebook-initiativ finansierte mandag 10. august en helsides annonse i den britiske avisen The Guardian. I annonsen ønskes flyktninger velkommen til Danmark.
Menneskerettighetsorganisasjoner kritiserer Etiopias statsminister Hailemariam Desalegn  for hardhendt kontroll og streng sensur foran valget som i mai i år ga regjeringsparti EPRDF full kontroll over alle 546 seter i parlamentet. Foto: www.mfa.gov.et

Etiopia: Versting på sensur – flere søker til Norge

Vårens etiopisk valg ga statsminister Hailemariam Desalegns regjeringsparti EPRDF full kontroll over alle 546 seter i parlamentet. Internasjonalt kritiseres Desalegns regime for å undertrykke opposisjon og fengsle kritiske journalister. Første halvår i år har det kommet flere etiopiske asylsøkere til Norge enn i hele 2014. 

Kontakt

phone-50+47 22 36 56 60
 (Pressehenvendelser, se her)
 
clock-50Mandag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Tirsdag:Stengt
 Onsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Torsdag:9.30-12.00, 13.00-15.30
 Fredag:Stengt

Fullmaktskjema

soyouthinkyoucanstay.comtwitter-med  facebook-med